Contribuições para a sustentabilidade da pesca artesanal no estuário da Lagoa dos Patos: a opinião dos pescadores

Authors

  • Aléssio Almada da Costa
  • Paulo Roberto Armanini Tagliani

Abstract

Artisanal fishery in Rio Grande, RS, Brazil, has showed some decline in catching and, therefore, social, economic, and environmental risks to fishermen and their families have increased. Thus, the sustainability of the entire sector has been questioned; besides, in order to re-organize the activity, some measures have been pointed out: becoming aware of the fishermen´s opinions, and allowing them to participate in decision-making processes.

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Author Biographies

Aléssio Almada da Costa

Atualmente é professor assistente da Sociedade Educacional Noiva do Mar e consultor da Fundação Universidade Federal do Rio Grande. Possui mestrado em Educação Ambiental pela Fundação Universidade Federal do Rio Grande (2004).

Mais informações: Currículo Lattes

Paulo Roberto Armanini Tagliani

É Ph.D. em Ecologia pela Universidade Federal de São Carlos (1995). Tem experiência em Ecologia, atuando nos seguintes temas: sustentabiblidade, ecossistema costeiro e meio ambiente.

Mais informações: Currículo Lattes

How to Cite

Costa, A. A. da, & Tagliani, P. R. A. (2009). Contribuições para a sustentabilidade da pesca artesanal no estuário da Lagoa dos Patos: a opinião dos pescadores. Ambiente & Educação: Revista De Educação Ambiental, 10(1). Retrieved from https://periodicos.furg.br/ambeduc/article/view/1079

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Artigos